Uitleg

voor de Meester
info Introductie

Je kent het wel, een vast onderdeel bij een avontuur is het beschrijven van de plattegrond, je Helden doen hun best om dat op papier te krijgen. "De kamer is vier bij zes meter, een deur zit in de noordelijke wand". Dan even wachten tot dat de Tekenaar van de groep alles op papier heeft staan en soms nog wat wijzigingen omdat de lange en de korte wand verwisseld zijn of dat de deur iets meer naar links moet. En wat te denken van een grot met alles behalve rechte lijnen.
Daarvoor heb ik een paar jaar gelden Magische Perkament bedacht. In elk huishouden of vriendengroep zijn tegenwoordig wel tablets aanwezig. Want die heb je nodig om Magische Perkament te kunnen gebruiken in je avontuur.

Als een bonus vindt je hier ook wat pdf-documenten met avonturen.

brightness_7 Magische Perkament

Magische Perkament is niets meer dan een webpagina waarop de plattegrond verschijnt. Ze zijn in twee smaken, de plattegrond die door de Helden zelf wordt bedient en de plattegrond waar de Meester bepaald wat er te zien is. Je kunt als meester op deze website rustig wat uitproberen en oefenen voordat je dit Magische Perkament aan je Helden geeft.
Voor de eerste soort, die de Helden zelf bedienen, hebben alleen de Helden een tablet nodig, voor de andere soort moet de Meester zelf ook een aparaat hebben met een browser. De Meester heeft een soort van admin-pagina (met de toepasselijke naam "Meesterpagina") waarop hij kan aangeven welke onderdelen van de plattegrond zichtbaar zijn voor de Helden.
Bij elk avontuur waar Magische Perkament voor is, wordt uitgelegd hoe het werkt en wat de Meester moet doen om het te laten werken.

Op de overzichtspagina staat een icoon, het icoon geeft aan wat voor soort Magisch Perkament het is.
group Helden bedienen het zelf
brightness_7 De Meester bepaald wat er te zien is.
Avonturen

De website hetoogdesmeesters.com heeft heel veel informatie over ODM, de verschillende versies van 1 tot en met 5. Er zijn oude avonturen te vinden en een groep enthousiastelingen hebben vertalingen gemaakt en eigen avonturen geschreven. Ik heb er daarvan - nu nog vier - onderhanden genomen. De layout heb ik aangpast zodat het lijkt alsof je een boek van de eerste serie hebt.